0 / 5 (0 гласа)

При работата с касов апарат е важно да се знае, че задължително трябва да използвате Служебно въвеждане/извеждане на суми.

Целта на този вид операции е да се въведът/изведът от касовият апарат паричните потоци, които не са от оборота през деня и съответно сумата по касов апарат да е равна на сумата, която физически имате като наличност.

Например ако всяка сутрин имате оборотни пари в касата, задължително трябва да ги въведете в касовият апарат като Служебно въведени. Или ако сте плащали на доставчик с пари от касата – то тази сума, която е платена, трябва Служебно да се изведе от касовият апарат.

Друго, на което трябва да се обърне внимание, е че Сторно операциите вече се извършват директно от касовият апарат. За да се направи сторно е необходимо да запазите бележката, която трябва да сторнирате и съответно да изберете причината за сторниране: Връщане/Рекламация на стока; Операторска грешка или Намаляване на данъчната основа. След извършванена сторното двете касови бележки: тази, която сторнирате и самото сторно, ги запазвате.

 

За повече информация можете да се свържете с нас на посочените телефони!